Ennyien jártak nálam

2011. május 16., hétfő

Babzsákfotel

Ez nem az én ötletem volt eredetileg, hanem anyósom gondolta úgy, hogy meglepi Benci babát egy ilyennel, mert milyen jó pofa dolog. :) Ezen felbuzdulva úgy gondoltam, hogy akkor már én is gyakoroljak egy kicsit és csináljuk ketten.
Nem is gondoltam volna, hogy ez ennyire kényelmes dolog. De Bencinek nagyon megtetszett, amióta kész van, azóta azon ugrál és nézegeti a mintáit. Ami ahhoz képest, hogy úgy készült, hogy na ide mit kellene rakni, jött a szikra és már vágtam is a formát elég jól sikerül. Ez az első patchwork, amit csináltam. :D Azt hiszem meg van a karácsonyi ajándék ötlete idén az öcsémnek és a keresztlányomnak is, mert biztosan tetszeni fog nekik is, én meg apránként megtudom venni nekik az alkatrészeket, bár ami nagyobb összeg benne az a polisztirol golyó.
Íme a végeredmény:




Hotdog

Mindig is szerettük az ilyen ételeket, de a mostani hotdog és hamburger árak mellett az ember nem veszi meg magának.....én legalább is nagyon drágállom. :)
Sokat kutakodtunk, hogy itthon mit lenne érdemes megcsinálni, amiben ugye a kifli volt igazán a lényeg. Párom talált rá erre az amerikai hotdogra, amit sajnos fogalmam sincs, hogy hol talált, de a kifli receptje, ha jól emlékszem Margit2 oldaláról van. :)
Nagyon finom a kifli és nem egy szimpla hotdog. A virsli mellett csemege uborka és pirított hagyma van. És fantasztikusan finom. Mi azóta csak ezt csináljuk, amióta kipróbáltuk. :)
A recept:
  1. A kifli: 
  • 50 dkg liszt
  • kb. 2,3 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • 1,5 tk só
  • 1,5 tk cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tojás a tetejére.
A tejet langyosra melegítjük és felfuttatjuk benne az élesztőt. Amíg az élesztő dolgozik, a lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd az élesztős tejet. (Én az élesztőt, nem az összes tejben szoktam felfuttatni, hanem kb. 1,5 dl-ben, mert a liszttől függő a tej mennyisége, így lehet, hogy több kell hozzá, lehet, hogy kevesebb.) Hozzáadom az élesztős tejet és összedolgozom a tésztát. Hagyom kelni kb. egy órát, majd megformázom a kifliket (én 5 db-ot szoktam csinálni ebből) és így is hagyom őket kelni egy kicsit. A tetejüket megkenem tojással és 180 fokos sütőben sütöm őket.
Most párom kedve miatt én tettem rá szezámmagot is. :)

Ha a kiflink kész, a nehezén már túl vagyunk, de még nincs véga a dolgunknak. :D Hagymát vékony szeletekre vágunk, beleforgatjuk lisztbe és forró olajban kisütjük. Nem kell megijedni tőle nagyon finom a hotdogban. A virsliket megfőzzük, az uborkát meg felkarikázzuk és már pakolhatjuk is össze a saját hotdogunkat.