Ennyien jártak nálam

2012. április 12., csütörtök

Spenótos tészta

Ez egy olyan recept, ami igazából nem is recept, mert egy sajthiányos pillanatban lett megcsinálva spenótos lasagne helyett. De mert a családnak nagyon tetszett így be lett iktatva a mindennapokba. Szerencsére Bencém is nagy spenót rajongó, úgyhogy gyorsan fogyó ebédek szoktak ebből kikerekedni, a lasagne-ból is  igen csak nagy mennyiséget meg tud enni a kicsi Mazsolám. :)
A Recept, amihez most nem fogok mennyiségeket írni, mert nem egy olyan recept amit már más jól kiméricskélt, én olyan tegyünk bele mindenből annyit amennyit gondolunk típus vagyok, csak a sütiket szoktam méricskélni, mert az nekem egy kicsit kémia, igaz néha abba is belenyúlok és vagy elcseszem vagy olyan lesz, hogy mindenki azt mondja, na ezentúl csak így csinálhatod. :)

Szalonnát megolvasztunk egy serpenyőben, ha nem elég a zsírja, akkor teszünk hozzá egy kevés olívaolajat. A zsiradékon megfuttatunk pár gerezd fokhagymát, és erre tesszük rá a spenótot. Mert a kertben még nincs friss így fagyasztottat használtam. Ízesítés gyanánt csak borsot, t, és szerecsendiót használok. Amikor a spenót teljesen összeesett vagy felolvadt, annak függvényében, hogy frisset vagy fagyasztottat használunk, főzőtejszínt adunk hozzá. (Én most (házi)tejjel csináltam, mert nem volt itthon tejszínem és  liszttel sűrítettem be.) Amikor besűrűsödik a szószunk még érdemes megkóstolni, hogy kell-e még ízesíteni.

Én most házi széles metélttel csináltam......1 tojást összedolgozunk annyi liszttel, amennyitől könnyen nyújthatóvá válik. Vékonyra kinyújtjuk feltekerjük a nyújtófára, amin szétvágjuk és az így kapott lapokat olyan szélesre vágjuk, amilyenre szeretnénk.



Remélem érthetően sikerült leírnom a receptet és nem lett kínai. :)