Ennyien jártak nálam

2013. május 30., csütörtök

Táska

Nagyon bele lendültem a varrogatásba és gondoltam, ha már keresztlányomnak varrok én se maradjak ki a jóból.
Egy kicsit táska mániás vagyok, bár szeretem annyira a gyerekeimet, hogy ha meglátok egy csini darabot nem vetem rá magam azonnal, mert inkább nekik veszek valamit, aminek tudom, hogy örülnek. :D Na ezt a tulajdonságot párom is nagyon szereti, mert azért olyan sok táskám nincsen, neki már a kettő is soknak számít. :D

Volt itthon még abból a pöttyös anyagból, amiből az itt már megtalálható táskát is csináltam és gondoltam, ő lesz az én anyagom ismét.
Megvolt a kezdeti koncepcióm.....na ahhoz semmi köze nem lett, de én szeretem. :D Igaz még az utolsó simítás hiányzik, mert akarok rá virágokat, de az már csak a jövőhéten lesz kész, mert a hétvégén festeni akarunk, így nem lesz időm.

De nem is regélek, íme a mű:


2013. május 22., szerda

Hello Kitty keresztlányomnak :)


Keresztlányomnak most lesz az első áldozása, amire kapni fog egy bonbonos csokrot az anyukájától. Erre kellett neki egy kabala, amit én csináltam meg neki. Szereti Hello Kitty-t így nem volt kérdés ki fog a csokron csücsülni. :) Az az igazság van még mit alakítani, rajta itt-ott és lehet finomítani bizonyos dolgokon, de így első neki futásra nem is lett olyan rossz és ami a lényeg Dominak tetszik. :)
Íme Ő a prototípus. :D

És persze várom a véleményeket! :)

2013. május 7., kedd

Anyák napi meglepi mamiknak

Idén kicsit gondban voltam az anyák napjával, mert nem tudtam lerendezni egy jó kis "képeslappal", amit utána kinyomtatok, mert a nyomtatónk nem volt hajlandó már dolgozni egy ideje. :)

Beleszerettem egy virágba, amit nagyon egyszerűen meg lehet csinálni.

Ugye mennyire egyszerű? :)
Már csak azt kellett volna kitalálnom, hogyan is csinálok nekik szárat, mert legalább kettőt össze akartam nekik szépen kötni egy csini masnival. Hát ezzel megbuktam :D, megvoltak már a virágok, de a szárat sehogy nem sikerült megoldanom és mert párom, aki a család kreatív problémáinak megoldója nem volt itthon, így az én nagyon kreatív :/ ötletemet csináltam meg. Úgyhogy a mamik kaptak egy felakasztható díszt. :)

És ez lett a végeredmény:
Huginak, mert ő a gyerekek keresztanyukája még várat magára az anyák napi ajcsi, persze az előzetes megbeszélés után. Keresztlányomnak most lesz az áldozása és azokból a virágokból amik laposabbak lettek csinálok neki egy nyakláncot és karkötőt. :)


Bögrés túrós kalács

Nagyon nagyon régen írtam, de valahogy soha nem tudtam ide ülni, de lassan próbálom bepótolni a dolgot és feltölteni a recepteket. Mert a képek készültek ám, csak a feltöltés maradt el.

Ezt a receptet, akkor találtam, amikor a hűtőben álló túrót már nagyon fel kellett használni. :)
Az eredeti recept ITT található.


A RECEPT: (én dupla adaggal dolgoztam, így azt írom le)

  • 50 dkg túró
  • 1 bögre cukor
  • 1/2 bögre olaj
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 bögre liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 bögre kandírozott/aszalt gyümölcs
A bögre 250 ml.

A túrót a cukorral, olajjal, tejjel, tojással és citromhéjjal elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes-sütőporos, gyümölcsös keveréket és az egészet tésztává gyúrjuk. 12 egyforma darabra osztjuk, és kalácsokat fonunk belőle. Sütőpapírral kibélelt, vagy kivajazott-kilisztezett tepsiben sütjük. A tetejét tojással kenjük meg.
Nekem nem volt itthon épp mazsolám, így aszalt sárgabarackot tettem bele és azzal is nagyon finom. :)


Jó étvágyat annak aki kipróbálja! :)