Már nagyon régóta keresek egy igazán jó perec receptet és végre megtaláltam itt .
Én alapból 2 adaggal kezdtem és így is nagyon hamar elfogyott, mert a gyerekek folyamatosan ezt ették. :) Vmelyik szombat este kezdtem neki és ennek tiszteletére, csak egy adag lett kisütve, mert Bálintomnak nem volt igazán jó napja. A másikat adag tésztát betettem a hűtőbe és másnap sütöttem meg.
Annyit csaltam, hogy nem perec formájuk lett, hanem szívecskéket csináltam belőle.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 tasak sütőpor (12 g)
- 8 dkg zsír
- 1 tojássárgája
- annyi tej, hogy összeálljon a tészta (nálam kb. 5-6 evőkanál)
- felvert tojásfehérje
- egész köménymag
A
szárazanyagokat összekeverjük, a zsírral elmorzsoljuk, majd belegyúrjuk a
tojássárgáját és a tejet, az utóbbit óvatosan adagolva.
Kb. 3 mm
vastagra nyújtjuk, kiszúróval kiszaggatjuk. A pereceket sütőpaíros tepsibe rakjuk, tojással megkenjük és megszórjuk.
Lehet jó sűrűn pakolni, mert nem nő meg, inkább összemegy a perec sütés közben.
180 fokra
melegített sütőben világosabb barnára sütjük.