Nem is regélek, hanem megmutatom a receptet Nektek.
Bence is megeszik nálunk egy ekkora adagot, igaz részletekben :) |
Egy lábasban felolvasztok kb. 1 ek. margarint, ha felolvadt teszek hozzá lisztet, amivel besűrűsítjük. Nem szoktam sokat tenni hozzá, max. 2 ek-al, a lényeg, hogy még folyós legyen a masszánk, nem kell nagyon sűrűre, én olyan palacsinta tészta sűrűségűre szoktam csinálni, de persze ha egy kicsit sűrűbb az se baj, annyi az egész, hogy akkor több tejet fog felvenni. Ha megvan a margarin sűrűsítése, akkor kezdjük el adagolni hozzá lassan a tejet. Nekem fél liter elég szokott lenni hozzá. (De ha ez itt nem érthető vannak a neten jó kis videók, hogy hogyan is kell besamelt csinálni.) A kész besamel mártást én hozzá szoktam keverni a spenótos masszához, mert nekem így az az érzésem, hogy mindenhová ugyanannyi jut. :) Persze adagolhatjuk rétegenként is, a tésztán eloszlatva a spenótos masszával.
Én a tésztát gyúrni szoktam, mert azt nem kell előfőzni. 2 tojásból szoktam csinálni, ha nagyobb a tojás, akkor sok is.
Egy hőálló tepsit kikenek olívaolajjal (az én edényem kb. 20*30 -as), leteszem az első réteg tésztát (nem gond, ha nem tudjuk egy darabbal lefedni az alját én is origamizni szoktam :) ), rá a spenótos szószt és ezt ismétlem még 3-szor. Tehát arra kell odafigyelni, hogy a szószt 4 felé osszuk. A tetején szósz lesz, amire sajtot teszünk. Nem tudom mennyit szoktam rá reszelni, úgy érzésre, hogy ellepje teljesen a lasagne-nkat. Sütőben kb. 180 fokon szoktam sütni, amíg a sajt szépen meg nem pirul a tetején.
Jó étvágyat annak kipróbálja! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése