Ezzel az étellel nekem csak az a bajom, hogy rengeteg hagymát kell megpucolni, felvágni hozzá, mert mindig sírás a vége, ami ellen bármit teszek nem hat. :D
De mert egyébként nagyon szeretjük, sűrűn ítélem magam sírásra. :)
A
RECEPT:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- csipet só
- csipet cukor
- 1,5 dl tej
- 0,5 friss élesztő
- 5 dkg margarin
- 1 tojás
A lisztet keverőtálba mérjük, megszórjuk a sóval és a cukorral. A tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, amit elkeverünk egy csipet cukorral. A liszthez adjuk a tojást és a margarint (én egy pár másodpercre be szoktam tenni a margarint a mikróba, hogy könnyebb legyen vele dolgozni), majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Összedolgozzuk úgy, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Tetejére:
- 1 kg hagyma (nem szoktam méricskélni csak úgy ízlésre adagolom, épp mennyihez van kedvem :) )
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 2 dl tejföl (én egy nagy tejfölt szoktam használni hozzá)
- bors, rozmaring
A hagymát a szalonnához adjuk és közepes lángon pároljuk, addig amíg áttetszővé nem válik. Ha ez kész, kinyújtjuk a tésztát, amit kikent, lisztezett tepsibe teszünk. A tésztát egy kicsit meg szoktam szurkálni. A tésztára kenem a tejfölt és a tejfölre teszem a párolt hagymát.
Előmelegített sütőben sütjük kb. 200 fokon, addig amíg a tészta széle szép világos barna nem lesz, de megnézhetjük hústűvel is, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése