Ennyien jártak nálam

2010. december 28., kedd

Karácsonyi vacsoránk.... :)

Karácsonyra Kapros-gombás halpaprikás túrós sztrapacskával volt a menü,amiben nekem igazán csak a sztrapacskában volt benne a kezem,mert párom csinálta,amíg én a bejgliket raktam össze. :)
Már tavaly csináltunk ilyet,de akkor nem szenteste,hanem mikor párom szüleinél voltunk karácsony másnapján,és nagyon finom volt.Még apósomnak is tetszett,aki kis fenntartásokkal fogatta az ötletet,mert nem igazán szereti a halat,de ezt azóta is emlegeti. :)
Ez a recept párom egyik munkatársától származik ami,ha jól emlékszem egy Maggi receptfüzetben jelent meg valamikor,úgyhogy ha valakinek ismerős valahonnan,nem a véletlen műve. :D
Íme a recept:
- 80 dkg filézett ponty
- 40 dkg csiperkegomba
- 2 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 5 dkg margarin
- 1 dkg fűszerpaprika
- 1 csomó kapor (a tél tiszteletére nálunk ez nálunk most fagyasztott volt)
- pirosarany
- 4 db halászlékocka.
      A filézett halakat kocára vágjuk. A halászlékockákból 8 dl vízzel alaplevet főzünk. A hagymát kevés margarinba lepirítjuk,hozzáadjuk az egyik felkockázott zöldpaprikát. Megszórjuk fűszerpaprikával és hozzáadjuk a megtisztított,megmosott,felszeletelt gombát. Ízesítjük kevés pirosarannyal. Rövid ideig pirítjuk,majd felöntjük az alaplével,hozzáadjuk a halat. Keverni nem szabad,csak rázogatni! Ha a hal megpuhult,kiszedjük óvatosan és a levét simára kevert tejfölös habarással sűrítjük. Felforraljuk,visszatesszük a halat,megszórjuk friss kaporral és azonnal tálaljuk.
Köretként túrós sztrapacskát adunk hozzá. ( A sztrapacskán saját készítésű túró van! )
Becinek is nagyon ízlett :D :D