......egyenlőre csak képekben,mert anyósommal még konzultálnom kell az arányokról, ugyanis amikor csináltuk, akkor úgy ripszropsz összehajigálta a hozzávalókat, amikor épp Bencit istápoltam egy kicsit, és nekem "csak" a dagasztás maradt. :D
De mert úgy is sok képet csinált párom közben, először ezt megmutatom Nektek és holnap jön a "recept", ami úgy működik majd, hogy anyósom a nagymamájától úgy tanulta, hogy ebből kb. ennyit, abból kb annyit teszünk bele és marékra mérjük az egy levélhez való adagot :D.
Ne ijedjetek meg, nem olyan bonyolult, mint ahogy elsőre hallatszik, én is meg tudtam csinálni.
Arról nem is beszélve, hogy az egész kész van kb. 3/4 óra alatt, amiből kb. egy fél órát pihen a tészta. Ez idő alatt össze lehet rakni a töltelékeket és a nyújtás az (ha két ember csinálja), max. 5 perc úgy, hogy én életemben először csináltam.
Szóval nem egy nagy ördöngösség, csak egy kicsit lusták vagyunk, meg időnk sincs munka mellett, és inkább megvesszük a fagyasztott tésztát, amit így utólag azt mondom tovább tart széttornázni, mint egy ilyet kinyújtani. :D De ezt persze csak az én véleményem
É most beszéljenek a képek helyettem, holnap pótolom a hiányzó adatokat, este konzultálok anyósommal. :D
 |
Bencinek a mákos jött be igazán :D |
|
 |
A tészta összedolgozva, a tetejét egy kis zsírral meg kell kenni |
|
 |
Belisztezzük az abroszt, hogy ne tapadjon le a tészta |
|
 |
Egy kis zsírral meglocsoljuk |
|
 |
És nyújtjuk, ha kilyukad (mert kilyukad :D ) nem kell megijedni :) |
|
 |
Tepsi méretűre vágjuk és megkenjük tojással |
|
 |
Benci is besegített és nagyon ügyes volt :D :D |
|
 |
A mákos kígyó :D :D |
|
 |
Így néztek ki sütés után |
|
|
Remélem mindenkinek meg jön majd a kedve egy kis rétesevéshez legalább. :D
Holnap jövök a recepttel!!
2 megjegyzés:
Köszi a recepte és a bemutatást mert rég meg akkartam készitenni de nem tudtam hogy hogy fogjak neki.
Igazán nincs mit! :) Remélem sikerül összehozni a leírásom alapján, majd kérek visszajelzést, hogy hogy sikerült ha kipróbáltad :D :D
Megjegyzés küldése