De most egy a könyvben szereplő receptet mutatok meg nektek,amit nagyon gyorsan össze lehet dobni.
A recept:
-50 dkg tészta
- 6 dl tejszín (ha nincs itthon maradék,akkor egy 5 dl-eset szoktam felhasználni,házi tejjel pótolom a hiányzó 1 dl-t)
- 3 tojás
- 25 dkg feta sajt
- 2 ek liszt
- 2 tk őrölt szerecsendió (én jobban szeretem frissen reszelni és akkor kb. egy fél diót reszelek bele)
A tésztát kifőzzük a főzővízből 2,5 dl-t félre teszünk.Ha kihűlt a víz a tojást és a tejszínt összekeverjük vele.A folyadékba belemorzsoljuk a feta sajtot,beleszórjuk a lisztet és a szerecsendiót,sózzuk (nagyon keveset tegyünk bele,mert a feta nagyon sós,így esetleg még utólag lehet sózni,ha valakinek nem elég,de elvenni már nem tudjuk belőle :D ), borsozzuk.
A tésztát egy hőálló tálba tesszük,ráöntjük a tejszínes folyadékot és a reszelt sajtot a tetejére szórjuk.
180 fokos sütőben sütjük,amíg a sajt szépen meg nem pirul (kb. 30-35 perc).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése