Ennyien jártak nálam

2011. február 6., vasárnap

Kefires poharas

A világ egyik legegyszerűbb,de legfinomabb süteménye. :D
Hétfőtől újra elkezdem a diétás 10 napomat és ezen a két napot gondoltam még kiélem a nasi szenvedélyem és tegnap a menü pizza és ez a süti volt. Mind kettő nagyon gyorsan elkészíthető és finom.
Valamelyik héten a Tescoban lehetett venni 3 nagy kefirt nagyon jó áron és mivel én is és Benci baba is nagyon szeretjük a kefirt hozattam is párommal belőle.
Kettőt nagyon gyorsan el is tüntettünk a hűtőből,de egyet lelkesen őrizgettem,hogy tudjak belőle sütni.
Nem is ragozom tovább,íme...
...a recept :
           - 4 db tojás
           - 1 pohár kefir (kis poharas)
           - 2 pohár kristálycukor
           - 1 pohár étolaj
           - 3 pohár liszt
           - 1 csomag sütőpor
           - és ízlés szerint gyümölcs
Természetesen a pohárnyi mennyiséget a kefires pohárral mérjük ki.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a kefirt és az olajat,végül a sütőporos lisztet. Ezt az egészet összekeverjük és kilisztezett vagy sütőpapíros tepsibe öntjük,majd beletesszük a tésztába a gyümölcsöt.
Én tegnap tobzódtam egy kicsit, barackot és meggyet is tettem bele. :D
Kb. 180 fokos sütőben sütjük tűpróbáig. Mivel én nem vagyok "rendes" háziasszony, mindig elfelejtem megnézni az órát,hogy mit  mikor teszek be a sütőbe,úgyhogy fogalmam sincs,hogy mit meddig sütök.....de szerencsére belátok a sütőbe és tudom nézegetni,és lassan ez ilyenkor már családi szórakozás lesz,még Benci baba is odafigyel és mindig megdicséri,hogy "Anya ez nanon pép lesz". Kell ennél nagyobb dicséret? :D
Ha kihűlt, akkor szórjuk még meg a tetejét porcukorral és nagyon finom.
Jó étvágyat annak aki megsüti! :)

2011. február 1., kedd

Mamusz Bencikének

A kisfiam valamiért nem volt soha hajlandó a papucsát felvenni és amióta nagyon ügyesen meg tud szabadulni minden egyes ruhadarabjától a jó kis meleg zoknijainak is rendszerint az a sorsa,hogy a ház valamelyik eldugott szegletében vannak eldugva,természetesen minden egyes darab külön külön,hogy még csak véletlenül se legyen meg minden zoknijának a párja. :D Elkezdtem kutakodni a neten,hogy talán nem csak nekem vannak ilyen problémáim és lesz olyan aki meg is osztotta valahol a szabásmintát.....és igen találtam édes kis mamuszokat,amikbe beleszerettem és nagyon gyorsan kész is lett a Bencilábára méretezés. Most hétvégén eljutottam odáig,hogy kiszabjam és megvarrjam.
Az alapötlet nagyon jó,de az első darab még nem lett az igazi,de remélem majd ezzel is úgy leszek,mint annó a sapkákkal,hogy a harmadik már szuper lett. :)
Mivel nem vagyok varrónő,agy nincs elsőre szemem hozzá,ezért pl. eszembe se jutott,hogy mivel én vastagabb anyagokkal dolgozok,mint az eredeti mamuszoknál tette a készítője,így ahol ő behajtotta én nem tehetem,mert akkor nyomja Bencike lábát. De most már ezt is tudom,és a másodiknál majd belekalkulálom,bár a következő már egy vékonyabb lesz a nyárra,feltéve ha valakinek meg nem tetszik az ötlet és nem szeretne egyet a csöppségének vagy csak ajándékba valakinek. :)
Az anyaga belül zsenília,hogy belül pihepuha legyen,kívül pedig polár,hogy jó meleg legyen. A talprész be a zsenília és a műbőr között vatelin van.
Erre még eredetileg szerettem volna csinálni egy cuki kis macifejet is,de mivel nem lett olyan amilyenre terveztem nem csináltam meg mert elég hülyén nézett volna ki,mert csak a gumira tudtam volna felrakni (hogy ne látszódjon a gumi) és nem csak esztétikailag nem lett volna jó,hanem Bencike lábát is nyomta volna a maci buksija.
De mindenek ellenére ez az első olyan dolgom,amit én csináltam teljesen egyedül,anyósom mindennemű segítsége nélkül és az én szerény véleményem,hogy elsőre nem is olyan rossz ez. :)