Ennyien jártak nálam

2012. május 19., szombat

Tejszínes boscaiola

Végre itt a zöldség szezon és elő lehet venni a jó kis zöldséges szószokat.
Ez is egy olyan szósz ami roppant egyszerű csak a neve bonyolult. :)
De most nem is regélek hozzá......
....íme a RECEPT:
  • 50 dkg tészta
  • 6 szelet bacon (vagy akármilyen kicsit húsosabb szalonna)
  • 20 dkg csiperke gomba (mi általában valami jobb fajta konzervgombát szoktunk használni)
  • 2 szál újhagyma (ebből többet szoktunk tenni bele, mert nagyon szeretjük és ilyenkor csak ki kell menni a kertbe érte)
  • 6 dl tejszín (egy fél litereset szoktunk bele tenni, mert elég gazdaságtalan lenne 1 dl-ért megbontani egy új dobozt)
  • 1 ek felaprított friss petrezselyem
  • só, bors
Az olajon aranybarnára pirítjuk a szalonnát és a gombát, hozzáadjuk a tejszínt és 15 percig forraljuk. Bele tesszük az újhagymát és ízesítjük sóval, borssal.
A tésztát kifőzzük. leszűrjük, rátesszük a szószt és tálaljuk.


Ugye tényleg nagyon egyszerű......és szerintem fantasztikusan jó íze van.

Jó étvágyat annak, aki kipróbálja! :)

Nincsenek megjegyzések: