Anyósomnak van egy nagyon jó hideg túrós receptje,és gondoltam annak a tésztáját megsütöm tortaformában. Mivel nem lett annyi házi túró a maradék tejből,hogy elég legyen a tortához így egy fél kiló bolti és a kb. 25 dkg házi van benne össze keverve.
Osztatlan sikert aratott,mindenkinek tetszett és gyorsan el is fogyott és azt hiszem ennél nagyobb dicséret nem kell. :)
A recept:
Tészta: - 25 dkg cukor
- 4 tojás sárgája
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 25 dkg liszt
- 4 tojás fehérjéből hab
A hozzávalókat ebben a sorrendben kell összekeverni egy tálban,azután pedig mehet egy tepsibe,vagy torta formába.Én 170-180 fokon sütöttem tűpróbáig.
Töltelék: - 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin (vagy vaj)
- 50 dkg túró
- citrom reszelt héjja
- egy csomag vaníliás cukor
- és én tettem bele még 1 konzerv őszibarackot
Ezekből az összetevőkből krémet keverünk.
A tésztát középen ketté vágjuk és beletöltjük a krémet.Én először csak a felét tettem bele,amire rátettem a barackokat és arra rátettem a maradék túrót is.
A tetejét megszórtam porcukorral és még a maradék barackkal kidíszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése