Ennyien jártak nálam

2011. július 19., kedd

Sült hekk

Azt hiszem a nyárhoz kötelezően hozzátartozik a hekk, amit a strandon eszünk így ez is egy olyan étel, ami kötelező ilyenkor. Mert mi nem vagyunk egy strandra járó család így marad az, hogy itthon csinálom meg. :)
A Recept :
  • 1 kg hekk (én nem nagyon szoktam ehhez ragaszkodni, csináltam már másfajta halból is és így is nagyon finom)
  • 3 gerezd fokhagyma (ha valaki annyira szereti a fokhagyma ízét, ahogy én nyugodtan tehet bele többet)
  • 7 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • őrölt paprika
A halakat rávesszük egy éjszakai fürdőzésre, amit 5 dl sóval és zúzott fokhagymával tuningolt tejben ejtenek meg. :)  Mi mert általában fagyasztott halat használunk hozzá, még fagyott állapotban szoktuk bele tenni a tejbe, így másnapra mire megcsinálnám szépen kienged a tejben és magába szívja a fokhagyma finom ízét. Hűtőbe tesszük másnapig, amíg el nem készítjük.
Másnap sütés előtt a halakról lecsöpögtetjük a felesleges tejet. A megmaradt 2 dl tejbe belekeverjük a 20 dkg lisztet, a 3 tojást és a pirospaprikát. A halakat belemártogatjuk a masszába és bő. forró olajban kb. 10 perc alatt megsütjük.
Sült krumplival és lila hagymás-tartáros kukoricasalátával szeretjük így azt csinálunk hozzá mindig.
Jó étvágyat hozzá mindenkinek! :)

Nincsenek megjegyzések: