El is fogyott nagyon gyorsan, ez a pár szelet maradt belőle, mire eljutottam oda, hogy le tudtam fényképezni. :)
És íme A recept :
Tészta :
- 35 dkg liszt
- 1 tojás
- 5 dkg cukor
- 20 dkg margarin vagy zsír (én margarinnal csináltam)
- 1 dl tej
- 1 dkg élesztő (mindenhez frisset szoktam használni)
- csipetnyi sütőpor
- 12 dkg dió (ebből mindig annyit használok, amennyi dióm van itthon, mert dióból sosem elég :) )
- 12 dkg porcukor (értelem szerűen ugyanannyin kell belőle, mint amennyi diót használtunk)
- 20 dkg lekvár
- én tortabevonót szoktam használni, de persze lehet csinálni csokimázat is, én csak felolvasztom a tortabevonót és ráteszem a tetejére :)
Ha a tésztánk összeállt, 3 egyenlő részre osztjuk és a tésztadarabokat tepsi nagyságú lapokra nyújtjuk. Elkezdjük a tepsiben összerakni a süteményünket. Az első lapot megkenjük a lekvár felével, majd rászórjuk a dió és a cukor keverékének a felét is, erre rátesszük a második lapot, amit szintén megkenünk a lekvár és diós cukor maradékával. Rátesszük a harmadik lapot is, majd az egészet letakarva félre tesszük legalább egy órát pihenni.
Mielőtt betesszük a sütőbe megszurkáljuk, majd lassan megsütjük (160-170 fokon szoktam sütni).
Ha kihűlt a tetejét bevonjuk a csokival.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése